Buikgriep behandeling

Buikgriep is vaak niet fijn om te hebben, veelal omdat men zich zeer beroerd voelt door het vele overgeven en de diarree die met buikgriep gespaard gaat.
De diverse soorten buikgriepen zijn eigenlijk moeilijk te behandelen, is het niet dat buikgriep gelukkig vaak uit zichzelf weer overgaat.

Rust

Als eerste advies willen wij je meegeven dat het verstandig is om je huidige werkzaamheden even tijdelijk te staken.
Dus moet je naar je werk, school of heb je andere plannen, meld je dan voorlopig even een paar dagen ziek.
De beste behandeling voor de gewone buikgriepvormen is het laten uitrusten en uitzieken van het lichaam.
Omdat rust een belangrijke factor is bij het herstellen van de buikgriep is het zeker niet aan te raden om grote lichamelijke inspanningen te gaan doen tijdens de duur van de buikgriep.
Het is daarom aan te raden om veel tijd door te brengen in bed en op de bank.

Vocht

Het grootste probleem bij buikgriep is dat diegene die ziek is veel vocht verliest d.m.v. diarree, overgeven en overmatig zweten.
Om deze reden is het belangrijk dat men veel vocht inblijft nemen ondanks het feit dat men hier door het beroerde gevoel geen behoefte aanheeft.
Wanneer men niet voldoende vocht tot zich neemt is er kans op uitdroging waardoor de buikgriep overgaat van een onschuldige ziekte naar een daadwerkelijk groot probleem.

Wanneer het vocht te kort bij buikgriep daadwerkelijk schrijnende vormen aan begint te nemen is het natuurlijk in eerste instantie raadzaam om een arts te raadplegen.
Daarnaast is het mogelijk om meteen over te gaan op een rehydratievloeistof.

Rehydratatievloeistof

Niet alleen je vocht gehalte in je lichaam loopt gevaar bij veel diarree, overgeven en zweten door de buikgriep.
Door het niet voldoende toedienen van vocht neemt ook het zout gehalte in het lichaam af.
Met rehydratievloeistof is dit snel en gemakkelijk te herstellen, je neemt hierbij een mix van water, suiker en zout en drinkt dit op.
Het drinken van water zonder toevoegingen blijkt namelijk nauwelijks effect te hebben op het lichaam.
Door het toevoegen van water en zout neemt het lichaam het water en dus het vocht beter op in het lichaam waardoor de kans op uitdrogingen veelal zal worden verkleint.

Wanneer je niet zelf wilt mengen, omdat je bijvoorbeeld niet de exacte verhoudingen weet kun je bij de apotheek of bij de drogist een kant en klare rehydratievloeistof kopen.

Hygiëne

Regelmatig je tanden poetsen met Aloë Vera tandpasta zorgt voor een frisse mond. Aangezien er in de mond heel wat ziekteverwekkers bevinden, is Aloë Vera een ideaal product om deze te neutraliseren.

Reacties zijn gesloten.