Buikgriep voorkomen

Iedereen kent het spreekwoord wel “Voorkomen is beter dan genezen”, dit is uiteraard ook het geval bij de vele verschillende soorten buikgriep.
Het voorkomen van buikgriep is een moeilijke maar geen onmogelijke opgaven, het probleem bij het voorkomen van buikgriep is dat men ook zeer afhankelijk is van mensen in zijn leefomgeving.

Omdat de meeste buikgriep voortkomt uit contact met andere mensen kan je je wellicht voorstellen dat het geen haalbare zaak is om contact met andere mensen te vermeiden.

Enkele tips om de meeste voorkomende soort van buikgriep het norovirus te voorkomen:
-       Was voor en na elk toiletbezoek grondig je handen.
-       Probeer zoveel mogelijk wegwerphanddoekjes te gebruiken i.p.v. een vaste handdoek
-       Gebruik vloeibare zeep in plaats van een blokje zeep

Wanneer je uiteindelijk braaksel op moet ruimen of wellicht de toilet schoon moet maken zijn hier ook handige voorzorgsmaatregelen voor te treffen.
Enkele van deze maatregelen zijn:
-       Gebruik bij het schoonmaken een plastic wegwerpschort
-       Gebruik plastic wegwerp handschoenen
-       Ook een mondkapje bij het schoonmaken en/of opruimen is raadzaam
-       Gooi na het schoonmaken alle gebruikte producten weg in een afgesloten vuilniszak.

Voedsel

Niet alleen de hygiëne rondom je leefomgeving is van groot belang maar ook de bereiding en manier van consumeren van bepaalde soorten voedsel.
Wanneer je zeker wilt weten dat je geen buikgriep op zal lopen door middel van het consumeren van voedsel is het raadzaam om geen rauwe schelp en zeedieren te eten.

Ook voedsel dat door mensen klaargemaakt is die onlangs ziek zijn geweest of op het moment van bereiden ziek zijn kan je beter laten staan.

Rust

Net als bij het genezen van de buikgriep is het bij het voorkomen van buikgriep belangrijk om zeer regelmatig maar zeker voldoende rust te noemen om je lichaam een betere weerstand te bieden tegen virussen en bacteriën.

Fabeltje

Wat veel mensen denken is dat buikgriep te voorkomen is door middel van het dragen van warme en goede kleding wanneer de temperatuur lager begint te worden.
Dit is echter een fabeltje, door het niet goed en warm kleden zal men geen buikgriep op kunnen lopen.

Basisregels

Eigenlijk kunnen wij wel stellen dat de basisregels voor het voorkomen van buikgriep vrij simpel te noemen zijn, zorg voor een zeer goede en strikte hygiëne in je directe maar ook indirecte leefomgeving.
Helaas is het daadwerkelijk uitsluiten van besmetting door een buikgriep nooit te garanderen, natuurlijk kan je de kans voor het oplopen van de buikgriep wel doormiddel van het toepassen van bovenstaande tips zo klein mogelijk maken.

Reacties zijn gesloten.