Symptomen buikgriep

De eerste symptomen van een mogelijke buikgriep zullen binnen een termijn van 15 tot 48 uur optreden.
Niet alle symptomen zullen bij alle mensen optreden en naast de veel voorkomende symptomen zijn er waarschijnlijk nog vele diverse symptomen zijn die per verschillend menselijk lichaam kunnen optreden.

Meestal begint buikgriep met een misselijkmakend gevoel en het borrelen van de darmen in medische termen ook wel Borborygmi genoemd.

Daarna zal het misselijkmakend gevoel overgaan naar overgeven, het is dan ook raadzaam vroegtijdig maatregelen tegen de misselijkheid te nemen, daarnaast zal het rommelen van de darmen zich omzetten naar een lage pijn in de onderbuik.

Wanneer de pijn in de onderbuik doorzet zal men veelal aan de diarree gaan, bij de ontlasting is het mogelijk dat er veel slijm en bloed meekomt

Omdat men tijdens het gehele proces vaak last heeft van een verminderen eetlust en minder dorst heeft verliest men veelal in snelle en korte tijd gewicht.

Naast de klachten die in en rondom het gebied van de buik plaatsvinden zullen er naar waarschijnlijkheid ook klachten plaatsvinden.
Bij andere klachten die niet direct in contact staan met het gebied rondom de buik kan je denken aan bijvoorbeeld hoofdpijn, temperatuurstijgingen (Koorts), opgezwollen lymfeklieren.

Een andere bijkomstigheid bij de klachten is spierpijn in het gehele lichaam, door deze spierpijn zal het lichaam snel overgaan tot een gevoel van oververmoeidheid, mede hierdoor is rust een grote factor bij de genezing van buikgriep.

Er zijn ook bepaalde symptomen bij buikgriep die daadwerkelijk reden tot zorg geven wanneer deze symptomen optreden.
Enkele symptomen die reden tot zorg zijn, zijn bijvoorbeeld een zweverig gevoel in het hoofd, veel dorst en een droge mond.

Naast symptomen die je jezelf opvallen kunnen er ook symptomen optreden die eerder opvallen door andere personen en ook zeker reden tot zorg zijn.
Denk hierbij aan waterige ogen, verkleuring van de huid door middel van het optreden van te hoge koorts.

Wanneer het gevoel optreedt dat je uitdroogt of er een te droge huid optreedt blijf dan vooral veel water met zout en suiker oplossingen drinken.
Wees jezelf er van bewust van alle bovengenoemde symptomen die kunnen optreden bij een buikgriep niet bij alle personen hoeven op te treden en er natuurlijk nog vele andere soorten symptomen kunnen zijn bij een buikgriep.

Wanneer je twijfel hebt over de opgetreden symptomen neem dan geen enkel risico en schakel direct een huisarts in, deze kan je voorzien van het benodigde advies en eventueel voorzien van de juiste medicatie.

Reacties zijn gesloten.